U borbi sa...


...bubrežnim
   tegobama...

Dragana iz Niša: "Moja baka ima 67 godina i boluje od bubrežne insuficijencije. U trenutku kad je počela da koristi Milax, nalaz uree
joj je bio 18,6 a kreatinina 256. Posle tri ture Milax-a, urea je spala na 9 a kreatinin na 160."

Bosa sa Trebinja (63 godine) se javila telefonom za savet - kreatinin joj je bio 840 a urea 26 i lekari su joj predložili da ugradi fistulu i krene na dijalizu. Na naš predlog, ipak je prvo pokušala sa Milax-om. Javila se posle nepuna dva meseca i dve popijene doze napitka da kaže da joj je vrednost kreatinina spala na 280, a uree na 12. Sada pije jednu flašu Milax-a mesečno jer je to, kako kaže, bolje nego da tri puta sedmično ide na dijalizu.

Željka Ivanović iz Valjeva (39 godina) dijagnostifikovana je sa tumorom na nadbubrežnoj žlezdi 1994. godine. Iako benigan, tumor promera 3x5cm izazvao je hormonsku neravnotežu i poremetio funkciju bubrega, između ostalog dovevši do skoka vrednosti kreatinina i uree, i izuzetno visoke alkalne fosfataze. Ne uzimajući nikakvu drugu terapiju, Željka je samoinicijativno pila jednu bocu Milax-a mesečno tokom tri godine, da bi pred kraj tog perioda dobila napade bola u predelu bubrega praćene oticanjem podočnjaka i pucanjem očnih kapilara. Posle oko 2 meseca tog – kako se ispostavilo – bolnog čišćenja organizma, Željka je otišla na zakazni pregled skenerom, nakon kojeg je trebalo da ode na dugo očekivanu operaciju. Potrebe za hirurškom intervencijom, međutim, više nije bilo jer tumor beše nestao.

Elena Prokić iz Niša (57 godina) je čula za Milax 1994. godine kada je trebalo da krene na dijalizu. Vrednosti kreatinina i uree su joj opale već sa prvom popijenom dozom napitka i ona je nastavila da uzima Milax svakih 15 dana. Dijaliza više nije bila potrebna, i Eleni bi možda i dan-danas radili bubrezi da rat nije izbio 1999. godine, zaustavljajući sve isporuke Milax-a. Za Elenu – kojoj je vrednost kreatinina skočila sa 300 na 700, a uree na 30 – dijaliza je ostala jedino rešenje.

Po završetku rata, Elena je nastavila da pije Milax jednom mesečno. Tvrdi da njime neutrališe negativno dejstvo lekova koje je primorana da uzima, ali i da je štiti od sezonskih epidemija gripa. Iako težak bubrežni bolesnik koji ide na dijalizu već desetu godinu, Elena je danas i dalje aktivna i funkcionalna žena.

...virusnim
  infekcijama...

Aleksandra iz Beograda (14 godina) je bolovala od citomegalovirusa. Dugo je imala temperaturu koju lekovi nisu mogli da obore. Sa prvom popijenom terapijom, temperatura je nestala. Nakon druge terapije su joj eritrociti porasli sa 3,00 na 5,00. Već treću godinu pije Milax 3-4 puta godišnje preventive radi.

J.K. iz Kragujevca (53 godine):"Zarazio sam se hepatitisom C tokom dijalize 2001. godine, kada lek protiv tog virusa još nije bio otkriven. U to vreme sam već bio dugogodišnji korisnik Milax-a, koji mi pomaže u borbi sa posledicama dijalize i lekova koje uzimam. Godine 2008, otišao sam radi presađivanja bubrega u Beograd, gde mi je PCR-RNK kvantitativnom metodom utvrđeno svega 2000 antitela za hepatitis C po mililitru krvi, dok virusa nije bilo ni u tragovima. Oduševljen sam ne samo zato što sam zahvaljujući Milax-u izbegao ozbiljna neželjena dejstva najnovije Larošove* terapije – koji pritom traje šest meseci i košta oko 20 hiljada evra – već i što mi je Milax omogućio doživotnu zaštitu od hepatitisa C, jer za razliku od farmaceutskog rešenja ne uništava antitela protiv virusa koja se zadržavaju u krvi."
* [La Roche je švajcarski proizvođač lekova]

Milax i HIV Saznajte više o slučajevima ljudi koji su Milax-om pobedili SIDU.


Mira iz Valjeva (28 godina): "Pre izvesnog vremena sam dijagnosticirana sa ovećom cistom na jajniku. Lekari su mi predložili punkciju. Psihički se pripremajući za operaciju, slučajno sam pomenula svoju nevolju G. Kruniću, koji mi je predložio Milax pre operacije. Popila sam samo jednu bocu i kad sam otišla na ulatrazvuk jajnik je bio čist i više nije bilo potrebe za operacijom."

Đorđe Ćirković iz Valjeva (7 godina) imao je 17 vodenih cisti na desnom bubregu. Njegova majka je odbila da se izvrši predložena punkcija, a preko prijatelja saznala je za Milax. Đorđe je popio samo jednu bocu napitka i 15 dana kasnije otišao na ultrazvučni pregled, iako je organizmu zvanično potreban najmanje 21 dan za oporavak. Prethodno cističan bubreg, međutim, već je bio potpuno čist, i u godinama koje su usledile Đorđe nikada više nije imao sličnih tegoba. Milax je nastavio da pije preventivno, 3-4 puta godišnje.

...cistama...


S.H. iz Novog Pazara (38) je godinama patila od cisti krvave sadržine na jajnicima i materici. Izvršene punkcije donosile su joj samo privremeno olakšanje jer bi se ciste iznova punile. Menstruacije su bile izuzetno bolne, te je prepisana lekarska terapija uključivala i lekove protiv bolova. Prva terapija od 2 boce Milax-a izazvala je odliv, praćen bolom samo prvog dana. Petnaest dana kasnije, S.H. je popila drugu terapiju koja je znatno umanjila dotle neprekidno krvarenje. Posle još petnaest dana i treće terapije, krvarenje je sasvim prestalo. Ultrazvukom je utvrđeno da su i materica i jajnici čisti, a ubrzo potom S.H. je ostala u drugom stanju.

Gordana iz Beograda (39 godina) U poslednjih pet meseci imala sam više zdravstvenih problema, uključujući bolove u stomaku, iritabilna creva, bakterije u mokraći, pesak u oba bubrega i, između ostalog, polip na grliću materice i malo odstupanje rezultata Papa testa. Posle jedne popijene doze (3 litra) Milax čaja, otišla sam ponovo kod ginekologa i on mi je rekao da je polip otpao,tj. da ga je moj organizam odbacio, a pošto mi na ponovljenom Papa testu nalaz i dalje nije bio sasvim uredan doktor je predlozio da se uradi biopsija. Po savetu g. Krunića, popila sam još jednu dozu Milax-a pre biopsije. Kada je izveštaj sa biopsije stigao, nalaz je bio dobar. Moram da naglasim da su nestale i ostale zdravstvene tegobe koje sam gore navela. Toplo preporučujem Milax svima, a ja ću ga u budućnosti sigurno preventivno koristiti.

...alergijama...

Goran S. iz Kruševca (32 godine) je svake godine patio od teške polenske groznice od ranog proleća do pozne jeseni. Alergije su uključivale ozbiljno gušenje i malaksalost, uz uobičajeno suzne i nadražene oči, i kijavicu, a lekarska dijagnoza je bila teški bronhitis. Posle prve terapije Milax-om prestala su gušenja, potom je nestao umor, a tri meseca kasnije kijavice. Goran je nastavio da svake godine tokom toplih meseci pije po dve flaše Milax-a mesečno, a od alergije koja ga je do tada držala po 4 meseca godišnje na bolovanju ostale su samo blage smetnje.


...i bolesnom
jetrom...

S.S. iz Novog Sada je bolovao od ciroze jetre sa prisustvom ciste veličine 6x4,5cm. Svako unošenje hrane izazivalo mu je mučninu i povraćanje te je duže vreme odbijao da jede. Želudac mu je bio natečen i tvrd. Na molbu supruge, pristao je da proba Milax. Posle terapije je ustao iz postelje za koju je duže vremena bio vezan i tražio da jede. Nije povraćao, a 20 dana kasnije ultrazvukom je utvrđeno da mu se cista smanjila na 3x1,7x0,4cm.


Početna

Vrh strane